Poddavsnitt nr. 2

Har du någon gång reflekterat över platser där människan blir till sitt bästa jag? Tänk dig en miljö som fungerar som katalysator för ett bra samtalsklimat, en fristad för att hitta sig själv eller ta del av en social aktivitet.

Simon Strömqvist

I våras ställde vi frågan till Simon Strömqvist och hans svar är definitivt bastun! Simons hängivelse för platser som gör människor att mår bra inspirerade oss så pass att vi spelade in vårt andra poddavsnitt. Samtalet handlar om vilken betydelse bastun har utifrån kulturhistoriska hälsoperspektiv och vad terapeutiska miljöer är.

Simon forskar inom orådet kulturgeografi och har skrivit sin kandidatuppsats om bastun i det terapeutiska landskapet.

🎧 Andra avsnittet är med Simon Strömqvist. Han är forskare inom kulturgeografi och skrivit sin kandidatuppsats om bastun i det terapeutiska landskapet. Under kommande 40 minuter berättar han vilken betydelse bastun har utifrån kulturhistoriska hälsoperspektiv och vad terapeutiska miljöer är.

Du hittar podden även på Itunes.


Med Kallissnacket vill vi ge dig en inblick i en fantastisk medborgarrörelse som drivs av stort engagemang, hjärtat och passion. Vi hoppas att kunna inspirera dig med hur vi tänker kring samhällsutveckling, stadsplanering, coolcations, friskvård 3.0 och mycket mer spännande kring gemenskapen genom kallbad. Vi djupdyker i forskning och trender som påverkar vår samtid och framtid.

Kallissnacket är ingen vanlig studiopodcast utan vi trycker på inspelningsknappen precis där snacket uppstår, i caféet, nere vit vattnet eller kanske i bastun! Det är då vi vill fånga upp magin med möten mellan människor.


Föregående
Föregående

Smarta doers

Nästa
Nästa

Hur går det för vårt Kallis?