Ica Stiftelsen bidrar med 250 000kr

Hurra, ICA stiftelsen genom Folkeprojektet bestämde sig för att bidra med 250 000 kr i skapandet av Storsjöns Kallbadhus. Så här uttrycker sig generalsekreteraren kring beslutet:

”Att genom Folkeprojektet bidra till Storsjöns Kallbadhus känns otroligt roligt! Vi är mycket stolta över dessa viktiga samarbeten mellan lokala ICA-handlare och föreningslivet som skapar ett mer levande och inkluderande samhälle”, säger Peter Hägg, generalsekreterare för ICA Stiftelsen.

Vi är oerhört tacksamma för ICA stiftelsens bidrag och stolta över att de ser att Storsjöns Kallbadhus är ett engagerade och synlig projekt med visionen att skapa Östersunds nya samlingsplats. En av förutsättningarna för att skapa detta fantastiska projekt har redan från början varit att föreningen tillsammans med olika samarbetspartners, kommun och lokalbefolkningen vill skapa något unikt för Östersund. I det här Folkeprojektet har vi med oss Johan Svensson som driver Ica Kvantum i Östersund. Han tycker att det är viktigt med en levande stadskärna, precis som Jerker Hansson från Ica Maxi som var en av våra första partner som gick med från näringslivet.

“Vi tycker att en levande stadskärna är viktig för att både vilja bosätta sig i och resa till Östersund. Mötesplatser som ett kallbadhus spelar en betydande roll i skapandet av en välkomnande stadskänsla”, menar Johan Svensson, Ica Kvantum.  


Sedan starten har vi lyckats generera drygt 2 miljoner kronor av olika organisationer, företag, crowdfunding och offentliga sektorn. I juni 2023 har vi fått bygglov och inväntar nu besked från Östersunds kommun kring arrendet för platsen där kallbadhuset planeras ligga. Först då kommer bidraget från Ica Stiftelsen kunna avropas.

Att vi får ett positivt besked på arrendefrågan är inte bara avgörande för att påbörja bygget utan också för att kunna ta emot stödet från Ica Stiftelsen. Samma sak gäller för ansökan vi lämnat in till Arvsfonden som just nu är under process. Det är genom samverkan från alla involverade parter som vi kan förverkliga drömmen om ett kallbadhus i Östersund. Utan det otroligt starka engagemanget från många eldsjälar hade vi aldrig kommit så här långt.

Johan Svensson på Ica Kvantum i Lillänge är partner i Folkeprojektet

Johan, hur jobbar ni på Ica Kvantum med att skapa ett mer hållbart samhälle?

- Kärleken till det lokala är vår paroll. Vi försöker handla lokalt och är stöttepelare till föreningslivet. Att kunna bidra till en levande stadskärna är viktigt och gör Östersund attraktiv för boende och hitresta.

Hur tänker ni på skapandet av inkluderande miljöer?

- Att skapa mötesplatser ger människor möjlighet att komma till tal. Det försöker vi göra i butiken, ute på evenemang och genom att stötta aktörer som Storsjöns Kallbadhus som aktivt jobbar med att skapa mötesplatser där människor kan må bra.

Kallbadar du för att må bra?

- Som Jämte är det kallbad året runt. Men känslan efter ett dopp är jäkla skönt, det är uppfriskande.


Föregående
Föregående

Poddavsnitt 3

Nästa
Nästa

Smarta doers