Månadens mysigaste måndag

Ösregn eller 20 grader kallt, det är inga hinder för seniorerna att ta sig ner till Storsjön för gemensamt morgondopp

“Jag får ruset, känner värme och blir pigg efter ett kalldopp”, säger Maria som brukar vara med på Kallis morgondopp för “60-plussare”. En aktivitet som vi startade i juni 2023 för att samla målgruppen seniorer och tillsammans utveckla idéer som kan bidra till ett inkluderande kallbadhus. Magnus har varit med varenda gång och uppskattar gemenskapen med badet. Dessutom blir han lugnare efter badet i isvak. Birte har läst att kallbad ska vara bra. Hon letade efter ett ställe att umgås och läste om morgondoppet i en annons. “Nu sticker jag iväg och testar, jag gillar utmaningar”, tänkte hon och har sedan dess knappt missat ett morgondopp.

Kallis morgondopp har blivit ett mycket uppskattat sätt att umgås för seniorerna. Att ta sig ner till bryggan i Surfbukten tidigt på morgonen, oavsett väder och vind för att gemensamt uppleva den där kicken som startar ingång kroppen gör att många känner sig levande. Att göra det tillsammans i en grupp höjer känslan och skapar tillhörighet och en fin gemenskap. Det anslutande frukost på Hotel Clarion förgyller dagen för många och ger möjlighet att diskutera och utveckla idéer tillsammans.

Det är precis vad Storsjöns Kallbadhus handlar om: att skapa en plats för samtal och samvaro.

Vår vision är att Storsjöns Kallbadhus ska vara en plats som är jämlik, där ekonomisk och social status inte spelar roll och är en anläggning som gör att besökaren känner värme och tillhörighet. En plats att trivas på, där du träffar nya och gamla bekanta och passar samtidigt på att vårda din hälsa. En till och ny träffpunkt för östersundarna som säger hej och välkommen till alla!

Vi vill skapa en inkluderande miljö genom att främja möjligheter för att människor kan mötas utöver åldersgränser.

Därför bjuder vi in till ett morgondopp med frukost och vill tillsammans med dig utveckla idéer som kan bidra till ett välkomnande Kallbadhus.


Välkommen åter till Kallis Morgondopp med frukost för 60+ ish var tredje måndag i månaden med start den 22 januari.

Tillsammans med Clarion Hotel Grand Östersund vill vi bjuda in dig som är 60 år och/eller äldre till ett gemensamt morgondopp med anslutande hotelfrukost. Tack vare samarbetet med Clarion Hotel kostar frukost 60kr per person.

Vi träffas i Surfbukten kl. 8.00, tar ett dopp (den som vill) och går därefter över bron till Hotel Clarion där vi tar ett gemensamt frukost.

Syftet med aktiviteten är att träffas regelbundet och tillsammans utveckla idéer kring hur seniorer kan spela roll i ett välkomnande Kallbadhus.

Anmäl dig senast söndag innan aktiviteten via mail eller via telefon 070 245 27 30.

Följande datum har vi bokat in:

22 januari
19 februari
18 mars
15 april
20 maj

Föregående
Föregående

Dags för års(möte)dopp

Nästa
Nästa

Östersund kan bli forskningsbas