Storsjöns Kallbadhus

View Original

Workshop med arkitekter

Den 4-5 februari har vi haft en workshop tillsammans med ett gäng engagerade arkitekter som reste till Östersund för att börja med skissprocessen.

Det roliga är att de flesta arkitekter hörde av sig till oss på eget initiativ och undrade om de kunde medverka på något sätt. Jättehärligt, vilket engagemang och intresse! Alla som var med är uppvuxna i Östersund eller har någon koppling till Jämtland. Gudmar Söderin är från Frösön och har länge gått och drömt om en bastu på ön mellan Frösön och Östersund. Genom en kompis fick han tips om Storsjöns Kallbadhus och tog kontakt med oss. Hans tjej Asia Valencic som också är arkitekt hängde med och bidrog med många bra tankar.

Marcus Abrahamsson som hjälpte leda workshoppen åt rätt håll är också från Östersund och ville medverka i processen. Tillsammans med landskapsarkitekten Daniel Ericsson bidrog han med värdefulla inputs och bra tankeställare.

Olle Björkebaum, också frön Frösön deltog via länk och Magnus Barr, som har släkt på Frösön tog sig hit och fick uppleva ön första gången!

Det var långa och spännande diskussioner. Ambitionen var att gå genom medborgarinputs och kategorisera skisserna & beskrivningar utifrån olika parametrar. Utifrån det försökte vi forma programmet och definiera funktioner. En sak som tydligt kom fram var att det ska finnas möjlighet att basta både med olika kön blandade och separerade för de som önskar. Nakenhet och trygghet diskuterade vi länge.