Storsjöns Kallbadhus

View Original

Vi lyfter Kallis hjältar

Vi älskar när människor hör av sig och vill hjälpa till

Under vår crowdfunding blev vi kontaktade av Jimmy Eriksson som driver JPE Projektledning AB. Hans firma har generöst gått in med en slant för att hjälpa kallbadhuset att bli verklighet. Tack Jimmy! Ditt bidrag betyder jättemycket för föreningen och även att du lovat ställa upp med expertis inom bygg, ventilation och VVS-frågor när vi kommer lite längre fram i projektet. Det kan verkligen komma till pass.

Jimmy har ännu inte kallbadat med oss men det kan bli av när som helst. När vi frågar lite närmare visar det sig att han har en del vinterbad ”i bagaget”:

Jimmy Eriksson © Henrika Lavonius Wike

Hej Jimmy, varför går ditt företag in och sponsrar?

– Jag såg att föreningen sökte bidrag och tänkte att jag vill vara med och stötta, och genom att sponsra via mitt företag har jag möjligheten att gå in med en större summa.

Varför behöver Östersund ett kallbadhus?

– Kallbadhuset är ett jättebra initiativ. Det passar in i Östersund, en friluftsstad med många som gillar att vara aktiva utomhus. Jag tror det kan fungera som en samlingspunkt, och med sitt läge kan det bli en spännande plats för hela kommunen.

Brukar du själv kallbada?

– Ja, det händer. Jag gillar friluftsliv och utomhusaktiviteter överlag, det brukar bli vinterbad flera gånger per säsong. Kontrasten mellan bastun och isvaken gör verkligen att kroppen vaknar till liv, fantastiskt härligt och uppiggande.

Du har sagt att ditt företag även kan bidra med projekthjälp längre fram, berätta!

– Precis, mitt företag håller på med projektledning inom bygg och installation, entreprenadbesiktningar och fastighetsteknik. Enkelt uttryckt hjälper jag fastighetsägare och byggherrar och funkar som en ”förlängd arm” och samordnare av deras projekt.

Vi får se vad kallbadsprojektet behöver, men med min bakgrund kan jag bidra med råd och idéer. Ett kallbadhus innebär ju speciella förhållanden, särskilt under de kalla månaderna med kallt ute och fuktigt inne, så det gäller att få till installationerna så att allt fungerar som det är tänkt.

Tack än en gång Jimmy och JPE Projektledning AB! 💯✨ Vi ser fram emot att bada och bolla idéer framöver. Välkommen i Kallis-gänget!

👉 Läs om JPE Projektledning här: www.jpeprojektledning.se


Text & bild: Henrika Lavonius Wike


Flera hjältar som bidrog till Kallis