Storsjöns Kallbadhus

View Original

Designerduo formar Kallis-Poncho

När vi började doppa oss nere i Storsjön för runt fyra år sedan hade vi endast med oss handduk och badkläder. Med varje gång utvecklade vi våra badskills och försökte förbättra komforten. Vi saknade någon slags badrock som ger både skydd mot vind och kylan men som även underlättar omkläddningen mitt i stan där folk brukar gå förbi och heja på oss. Då snickrade vi ihop en slags poncho ut av Woolpowers ullfrotté som höll oss varm och torr.

Inte riktig nöjd

Den hemmagjorda ponchon kändes okay till en början men som vanligt gillar vi att fila på saker & ting. Vi vill ju få till det riktig bra. Då kontaktade vi Johannes Lejonberg som tillsammans med sin fru Adèle Gillardeau driver modelabel Johannesadele som är baserad i Paris. Duon har vunnit flera priser bland annat Elle Newcomer och fokuserar på design med funktion & enkelhet. Det kändes som en perfekt match för Kallis Ponchon.

I mars fick vi besök av Johannes och Adèle där vi testade första prototypen som är gjord av återvunnen frotté från Storsjötvätt. Nu finslipar vi på designen och kommer producera exklusiva Kallis Poncho så den finns att köpa så småningom.

Stay tuned, be fashion säger vi!